DoubleTree by Hilton Warsaw – recenzja Executive Lounge
Executive Lounge w DoubleTree by Hilton Warsaw jest trzecim tego typu miejscem, które mieliśmy okazję odwiedzić. Z opinii krążących w internecie wynika, że w ramach sieci Hilton jest on uznawany za numer jeden w Polsce. Czy faktycznie jest lepiej niż np. w DT Kraków czy w drugim stołecznym saloniku?
Executive Lounge znajduje się na 2 piętrze i jest dostępny dla Gości hotelowych w godzinach 6.00 – 23.00. Rozkład dnia jest następujący:
7.00 – 11.00 – śniadanie
11.00 – 18.00 – ciasta, owoce, kawa, herbata, napoje zimne
18.00 – 20.00 – coctail time – przekąski ciepłe jak i zimne, alkohole
20.00 – 23.00 – ciasta, owoce, kawa, herbata, napoje zimne
Przestrzeń została podzielona na dwie strefy. Pierwszą z nich jest część, gdzie możemy usiąść przy stolikach i zjeść np. śniadanie czy kolację. Ponadto znajduje się tu stanowisko dla obsługi, które przez cały nasz pobyt było puste. Natomiast druga część służy bardziej wypoczynkowi, bądź też spokojnej pracy. Oprócz wygodnych sof znajdują się tu stanowiska z komputerami oraz drukarka. Do executive lounge przynależy także taras, na którym przy sprzyjającej aurze można się zrelaksować.
W ramach śniadania dostępne były dania na ciepło, np. jajecznica, placki ziemniaczane, kiełbaski czy bekon. Oprócz tego był spory wachlarz produktów na zimno, np. wędliny, sery, warzywa, pieczywo, płatki, bułki słodkie i wiele innych. Ogromnym plusem była dostępność świeżo wyciskanych soków: pomarańczowego i grejpfrutowego. Oferowane śniadania były na wyższym poziomie niż w niejednej hotelowej restauracji. Kolejnym atutem jest kameralność. Podczas mojego pobytu byłem jedyną osobą, gdzie chwilę wcześniej w restauracji panował spory ruch.
Między śniadaniem, a kolacją w saloniku dostępne są przeróżne smakołyki. Do wyboru były przekąski na słono, tj. orzeszki i chipsy oraz różne ciastka, galaretki czy pianki. Słodycze to istny majstersztyk! Podczas próbowania różnych przekąsek można napić się kawy, herbaty czy zimnych napoi.
Najważniejszym momentem dnia w Executive Lounge jest kolacja, która rozpoczęła się punktualnie o 18tej. Na ciepło pojawiła faszerowana papryka, kawałki mięsa czy ryby. Tak więc postarano się dogodzić jak najszerszej grupie odbiorców. Na zimno pozostały ciastka i galaretki oraz dodano m.in. pieczywo, paszteciki. Z alkoholi dostępne były m.in. dwa rodzaje wina, Campari, whiskey, wódka czy dwa rodzaje piwa – Żywiec oraz Heineken. Podczas kolacji w saloniku pojawia się sporo osób i bywa tłoczno. Natomiast podczas naszego pobytu nie było problemu z wolnym stolikiem.
Obsługę w executive lounge widziałem podczas śniadania oraz kolacji, która sprawnie i na bieżąco uzupełniała brakujące potrawy czy alkohole.
Jak już wspomniałem, miejsce to uchodzi za najlepszy salonik w Polsce w ramach sieci hoteli Hilton. W mojej opinii również są numerem jeden. Śniadania, kolacje jak i w ciągu dnia oferowane przekąski są ciekawsze i bogatsze niż w innych tego typu miejscach. Jeśli ktoś rezerwując pobyt w DoubleTree by Hilton Warsaw zastanawia się nad wyborem śniadania czy dostępem do tego miejsca to polecam wybrać executive lounge!
DANE KONTAKTOWE:
DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre Warsaw
ul. Skalnicowa 21
04-797 Warszawa
tel. +48 22 27 80 000
[su_custom_gallery source=”media: 1208,1209,1210,1211,1215,1212,1213,1214,1205,1206,1207,1204,1201,1202,1203,1200″ limit=”99″ link=”lightbox”]
Rafał [HS]
Dobrze wiedzieć, że salonik nadal trzyma poziom! 🙂
HotelowyPodróżnik
Trzyma, ale za jakiś czas będzie trzeba ponownie sprawdzić 🙂